Bedste destinationer i Spanien

29. december 2023 by Ingen kommentarer

Spanien er det land i verden, der modtager næstflest turister. Det skyldes både dynamiske storbyer, varme strande, varieret natur, og en god infrastruktur som gør det nemt at rejse dertil.

Du har sikkert allerede besøgt Spanien før. Destinationer som Barcelona, Malaga og Mallorca har jo været ufatteligt populære blandt danskerne i årevis. Men Spanien er et land, du kan besøge igen og igen, da der er et hav af gode rejsemål. Her ser vi på de bedste af dem.

Madrid

Hovedstaden Madrid er et oplagt valg, hvis du vil på en kulturel eller festlig rejse. Byen har flere gode museer, anført af det majestætiske Prado-museum, samt flot arkitektur og store parker. Det er også et godt sted at gå i byen, da Madrid har det højeste antal barer pr. indbygger i Europa.

Der er fly-, bus- og togforbindelser til Madrid hele året rundt, så det er en by, der altid er nem at besøge. Hvis du har et længere ophold foran dig, så overvej desuden dagsture til Toledo og Segovia, som er to historiske byer i nærheden af Madrid.

Barcelona

Barcelona er den mest populære rejsedestination i Spanien. Byen ligger ud til Middelhavskysten i regionen Katalonien, som har sine helt egne ting at byde på.

Arkitekturen er måske dét, som Barcelona er allermest kendt for. Den kendte arkitekt Gaudí har sat sit præg på byen, især i form af La Sagrada Familia, den store kirke som nu endelig er ved at være fuldført.

Vejret er generelt mildt og dejligt i Barcelona. Det er for koldt til at gå på stranden hele året rundt, men hvis du ankommer mellem april og oktober er det muligt.

Costa del Sol

Costa del Sol er den sydlige kystlinje i Spanien. Den største by på Costa del Sol er Málaga, men de omkringliggende byer er også meget populære – især velhavende Marbella, der ikke ligger langt væk, og som generelt anses for at være en luksusdestination.

På Costa del Sol er der altså lidt forskellige byer at vælge imellem. Der er både muligheder for familier, som ønsker en rolig strandferie, samt for unge mennesker der tager af sted for at fyre den af. Og så har hovedbyen Málaga også en del kultur at byde på.

Sevilla

Vi fortsætter i samme region, nemlig med Sevilla som også ligger i Andalusien. Dog ligger byen længere væk fra Solkysten, men er til gengæld varmere. Sevilla ligger heller ikke helt ud til vandet, så derfor er det ikke en stranddestination, men derimod en kulturby så det klasker.

Sevilla spillede en stor rolle i verdenshandlen, dengang Spanien havde sin guldalder. Byens katedral er imponerende, og det samme er slottet.

Valencia

Den tredjestørste by i Spanien er Valencia. Byen føles på mange måder som en mindre udgave af Barcelona, men det bringer også fordele med sig – priserne er lidt lavere, og der er færre turister.

Dog er Valencia stadig meget populær, og det giver mening. Der er både byliv og strand, samt mange historiske attraktioner og god mad. Valencia er en flot og romantisk by, som bestemt fortjener et besøg, hvis du gerne vil besøge et nyt (og lidt mere undervurderet) sted i Spanien.

Granada

Denne historiske by ligger i Andalusien og er meget populær blandt turister og udvekslingsstuderende. Selvom det vrimler med udenlandske besøgende hele året rundt i Granada, så er byen alligevel behagelig at besøge. Her holder de nemlig fast i mange af de gamle spanske traditioner, som eksempelvis at servere gratis tapas, når du bestiller en drink.

De Kanariske Øer

De Kanariske Øer (Canarias på spansk) dækker over de øer i Atlanterhavet, som er en del af Spanien. De to mest nævneværdige af dem er Tenerife og Gran Canaria, og dem er der mange danskere, der besøger hvert år.

Det bedste argument for en rejse til Kanarieøerne er vejret. De ligger nemlig tilpas langt sydpå til at temperaturen aldrig rigtigt bliver lav, og ø-klimaet gør at temperaturen også sjældent bliver alt for høj. Mange rejser dertil om vinteren. Det bør også nævnes, at du i foråret og efteråret ofte kan finde billige charterrejser til Kanarieøerne.

Mallorca

En anden væsentlig ø-destination i Spanien er Mallorca. Et rejsemål, som mange efterhånden er bekendte med. Mallorca byder på glimrende natur, dejligt vejr det meste af året, og endda også lidt kultur hvis du tilbringer lidt tid i Palma som er en overraskende stor by.

Mallorca lider lidt under masseturisme, så det betaler sig at tage af sted uden for øens primære rejsesæson. Også prismæssigt er det en god idé. Nærliggende Ibiza er også rigtigt populær – og fungerer indimellem som et alternativ, især hvis du allerede har været på Mallorca før.

Santiago de Compostela

Denne by er mest kendt for at være endedestinationen på den kendte pilgrimsrute, Camino de Santiago. Derfor er der reelt to måder, du kan planlægge en rejse til Santiago de Compostela: Du kan gå caminoen, eller du kan bare tage en normal kulturferie til byen. Når du er fremme, kan du nyde flot arkitektur, interessante butikker, og forholdsvis god mad.

Santiago de Compostela er hovedstad i regionen Galicien, og her kan andre fine destinationer også nævnes. For eksempel Vigo, Pontevedra, A Coruña og Lugo, der alle har lidt at byde på. Santiago kan bruges som base, mens resten af Galicien udforskes.

San Sebastián

Denne by er meget populær blandt internationale rejsende, men har endnu ikke fået så meget opmærksomhed i danske rejsemedier. San Sebastián ligger i Baskerlandet, tæt ved den franske grænse. Det er en dejlig kulturby som også har strand, og byen er især kendt for sin gastronomiske scene, idet der er rigtigt mange anerkendte restauranter i byen. Spanierne siger selv, det er den bedste by at besøge i landet, hvis du ønsker madoplevelser udover det sædvanlige.

Det var hermed en guide til de bedste destinationer i Spanien. Landet har så meget at byde på, at du snildt kan besøge det igen og igen, så længe du bare varierer lidt og vælger forskellige rejsemål. Storbyer som Madrid og Barcelona passer til storbyfanatikere, mens mange af de øvrige byer er ideelle for kulturnørder. Og så er der selvfølgelig de eminente stranddestinationer som Costa del Sol og Mallorca. Der er noget for enhver smag i Spanien, så udnyt det!